Home » Aktualności » Wycieczka dydaktyczna uczniów Technikum Żywienia

 

Wycieczka dydaktyczna uczniów Technikum Żywienia

 

7 kwietnia 2014 r. grupa uczniów klasy pierwszej Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych pod opieką nauczyciela przedmiotów zawodowych p.Elżbiety Sadury, uczestniczyła w wycieczce dydaktycznej do Hotelu TĘCZOWY MŁYN w Kielcach.

SSA41342

Celem wyjazdu było zapoznanie się z układem funkcjonalnym pomieszczeń restauracji hotelowej. Uczniowie mieli okazję dokładnie obejrzeć nowoczesne wyposażenie kuchni, zmywalni naczyń stołowych i pomieszczeń magazynowych oraz wystrój i wyposażenie sali konsumenckiej, a także bufetu.

Szczególnie ważny był ich aktywny udział w wykonywaniu różnych potraw, z życzliwą pomocą Pana Andrzeja – doświadczonego kucharza.

SSA41334

Wycieczka była udana i w pełni spełniła nasze oczekiwania.

SSA41339

Tekst i zdjęcia: Elżbieta Sadura.

 

Komentowanie niemożliwe

Niestety nie można komentować tego wpisu