Home » Nauka »

 

Podręczniki

 

ROK  SZKOLNY  2015/2016

 

KLASA  I

TECHNIKUM  ROLNICZEGO  ORAZ  TECHNIKUM  ŻYWIENIA  I  USŁUG  GASTRONOMICZNYCH

PODRĘCZNIKI  DO  PRZEDMIOTÓW OGÓLNOKSZTAŁCĄCYCH

PRZEDMIOT AUTOR/AUTORZY TYTUŁ ZAKRES NAUCZANIA WYDAWNICTWO
Religia Zespół autorów pod red. ks. Tadeusza Śmiecha W blasku Bożej prawdy 1 podstawowy Jedność
Język polski Chmiel Małgorzata, Kostrzewa Eliza Ponad słowami, kl. I, cz. I i II podstawowy
i rozszerzony
Nowa Era
Język angielski Virginia Evans, Jenny Dodey Matura Prime Time. PRE-INTERMEDIATE
(podręcznik obowiązuje w kl. I oraz w pierwszym półroczu kl. II)
Upper-intermediate
Intermediate
Pre-intermediate
Express Publishing
Język niemiecki Łuniewska Krystyna, Tworek Urszula Alles klar 1a podstawowy WSiP
Język rosyjski Zybert M., Dąbrowska H. Nowyje wstrieczi 1 podstawowy WSiP
Historia Roszak Stanisław, Kłaczkow Jarosław Poznać przeszłość, wiek XX. Podręcznik do historii dla szkół ponadgimnazjalnych.
(podręcznik obowiązuje w kl. I oraz w kl. II)
podstawowy Nowa Era
Wiedza o kulturze Bokiniec Monika, Forysiewicz Barbara, Michałowski Jacek i inni Spotkania z kulturą. Podręcznik do wiedzy o kulturze dla liceum i technikum. podstawowy Nowa Era
Matematyka Babiański Wojciech, Chańko Lech, Ponczek Dorota Matematyka 1 podstawowy
i rozszerzony
Nowa Era
Fizyka pod red. Marii Fiałkowskiej Świat fizyki. Podręcznik dla szkół ponadgimnazjalnych. podstawowy ZamKor
Chemia Hassa Romuald, Mrzigod Aleksander, Mrzigod Janusz To jest chemia. Podręcznik dla szkół ponadgimnazjalnych. podstawowy Nowa Era
Biologia Jakubik Beata, Szymańska Renata Seria: Odkrywamy na nowo. podstawowy OPERON
Geografia Uliszak Jarosław, Wiedermann Krzysztof Oblicza geografii. Podręcznik dla szkół ponadgimnazjalnych. podstawowy Nowa Era
Podstawy przedsiębiorczości Korba Jarosław, Smutek Zbigniew Podstawy przedsiębiorczości Seria: Odkrywamy na nowo. (podręcznik obowiązuje w kl. I i II) podstawowy OPERON
Informatyka Nowakowski Zdzisław Informatyka. Po prostu.Podręcznik dla szkół ponadgimnazjalnych. podstawowy WSiP
Edukacja dla bezpieczeństwa Goniewicz Mariusz, Nowak-Kowal Anna, Smutek Zbigniew Edukacja dla bezpieczeństwa.Seria: Odkrywamy na nowo. podstawowy OPERON

 

KLASA  I 

TECHNIKUM  ROLNICZEGO ORAZ  TECHNIKUM ŻYWIENIA  I  USŁUG  GASTRONOMICZNYCH

 

PODRĘCZNIKI  DO  PRZEDMIOTÓW  ZAWODOWYCH                                                                                                          

ZAWÓD PRZEDMIOT AUTOR/AUTORZY TYTUŁ  PODRĘCZNIKA WYDAWNICTWO
technik rolnik Działalność gospodarcza
w rolnictwie
T. Gorzelany, W. Ane Prowadzenie działalności gospodarczej (podręcznik obowiązuje w kl. I, II, III) WSiP
technik rolnik Przepisy ruchu drogowego Z. Próchniewicz Podręcznik kandydata na kierowcę Grupa Image
technik rolnik Produkcja roślinna Czerwiński Z., Gawrońska-Kulesza A. (red.), Lenart S. i inni Produkcja roślinna, podręcznik do nauki zawodu technik rolnik, cz. I REA
technik rolnik Produkcja zwierzęca Marciniak-Kulka Ewa Produkcja zwierzęca, cz. I REA
technik rolnik Technika w rolnictwie Kulka Andrzej Technika w rolnictwie, cz. I REA
technik rolnik Bhp w rolnictwie Bukała W., Szczęch K. Bezpieczeństwo i higiena pracy WSiP
technik żywienia
i usług gastronomicznych
Technologia gastronomiczna
z towaroznawstwem
Kmiołek Anna Sporządzanie i ekspedycja potraw
i napojów. Towaroznawstwo i przechowywanie żywności.
WSiP
technik żywienia
i usług gastronomicznych
Wyposażenie techniczne
w gastronomii
M. Zienkiewicz Sporządzanie i ekspedycja potraw
i napojów, część III. Wyposażenie zakładów gastronomicznych.
WSiP
technik żywienia
i usług gastronomicznych
Podstawy bhp Bukała W., Szczęch K. Bezpieczeństwo i higiena pracy WSiP

 

 

KLASA  II

TECHNIKUM  ROLNICZEGO  ORAZ  TECHNIKUM  ŻYWIENIA  I  USŁUG  GASTRONOMICZNYCH

PODRĘCZNIKI  DO  PRZEDMIOTÓW OGÓLNOKSZTAŁCĄCYCH

 

PRZEDMIOT AUTOR/AUTORZY TYTUŁ ZAKRESNAUCZANIA WYDAWNICTWO
Religia Zespół autorów pod red. ks. Jarosława Czerkawskiego Na drogach wiary 2 podstawowy Jedność
Język polski Chmiel Małgorzata, Równy Anna Ponad słowami, kl II, cz. I podstawowy
i rozszerzony
Nowa Era
Język angielski Virginia Evans, Jenny Dodey Matura Prime Time. INTERMEDIATE
(obowiązuje od II półrocza w kl. II oraz w kl. III)
Upper-intermediate
Intermediate
Pre-intermediate
Express Publishing
Język niemiecki Łuniewska Krystyna, Tworek Urszula Alles klar 1b podstawowy WSiP
Język rosyjski Zybert M., Dąbrowska H. Nowyje wstrieczi podstawowy WSiP
Historia Roszak Stanisław, Kłaczkow Jarosław Poznać przeszłość, wiek XX. Podręcznik
do historii dla szkół ponadgimnazjalnych.
(ten sam podręcznik obowiązuje w kl. I oraz w kl. II)
podstawowy Nowa Era
Historia                             i społeczeństwo Małkowski Tomasz, Poznać przeszłość. Ojczysty Panteon
i ojczyste spory.
podstawowy Nowa Era
Wiedza o społeczeństwie Smutek Zbigniew, Maleska Jan Wiedza o społeczeństwie. Seria: Odkrywamy na nowo. podstawowy OPERON
Matematyka Babiański Wojciech, Chańko Lech, Ponczek Dorota Matematyka 2  rozszerzony Nowa Era
Biologia Kaczmarek Dawid, Pengal Marek  Biologia 1 Seria: Odkrywamy na nowo. rozszerzony OPERON

 

 KLASA  II 

TECHNIKUM  ROLNICZEGO ORAZ  TECHNIKUM ŻYWIENIA  I  USŁUG  GASTRONOMICZNYCH

PODRĘCZNIKI  DO  PRZEDMIOTÓW  ZAWODOWYCH                                                                                                          

ZAWÓD PRZEDMIOT AUTOR/AUTORZY TYTUŁ  PODRĘCZNIKA WYDAWNICTWO
technik rolnik Działalność gospodarcza
w rolnictwie
T. Gorzelany, W. Ane Prowadzenie działalności gospodarczej (podręcznik obowiązuje w kl. I, II, III) WSiP
technik rolnik Produkcja roślinna Czerwiński Z., Gawrońska-Kulesza A. (red.), Lenart S.
i inni
Produkcja roślinna, podręcznik do nauki zawodu technik rolnik, cz. II REA
technik rolnik Produkcja zwierzęca Zespół autorów Produkcja zwierzęca, cz. II REA
technik rolnik Technika w rolnictwie Andrzej Kulka Technika w rolnictwie, cz. II REA
technik rolnik Bhp w rolnictwie Bukała W., Szczęch K. Bezpieczeństwo i higiena pracy WSiP
technik rolnik Język obcy zawodowy –
j. angielski
Neil O’Sullivan, James D. Libbin Agriculture Express Publishing
technik żywienia
i usług gastronomicznych
Technologia gastronomiczna
z towaroznawstwem
Kmiołek Anna Sporządzanie i ekspedycja potraw
i napojów. Technologia gastronomiczna, cz. 1.
WSiP
technik żywienia
i usług gastronomicznych
Wyposażenie techniczne
w gastronomii
M. Zienkiewicz Sporządzanie i ekspedycja potraw
i napojów, część I. Wyposażenie zakładów gastronomicznych.
WSiP
technik żywienia
i usług gastronomicznych
Działalność gospodarcza
w gastronomii
Górska-Warsewicz H., Sawicka B., Mikulska T. Gastronomia t. III. Działalność gospodarcza w gastronomii. WSiP, REA
technik żywienia
i usług gastronomicznych
Zasady żywienia Kunachowicz H., Nadolna I., Przygoda B. i inni Zasady żywienia. Planowanie i ocena. WSiP
technik żywienia
i usług gastronomicznych
Język obcy zawodowy -
j. angielski
Virginia Evans, Jenny Dodey, Ryan Hayley Cooking (podręcznik obowiązuje w kl. II i III) Express Publishing

 

 

KLASA  III

TECHNIKUM  ROLNICZEGO  ORAZ  TECHNIKUM  ŻYWIENIA  I  USŁUG  GASTRONOMICZNYCH

PODRĘCZNIKI  DO  PRZEDMIOTÓW OGÓLNOKSZTAŁCĄCYCH

 

PRZEDMIOT AUTOR/AUTORZY TYTUŁ ZAKRES NAUCZANIA WYDAWNICTWO
Religia Zespół autorów pod red. S. Mazura, B. Noska, K. Rokosz Za progiem nadziei 3 podstawowy Jedność
Język polski Chmiel Małgorzata, Równy Anna Ponad słowami, kl. II, cz. II podstawowy
i rozszerzony
Nowa Era
Język angielski Virginia Evans, Jenny Dodey Matura Prime Time. INTERMEDIATE
(obowiązuje od II półrocza w kl. II oraz w kl. III)
Upper-intermediate
Intermediate
Pre-intermediate
Express Publishing
Język niemiecki Łuniewska Krystyna, Tworek Urszula Alles klar 2a podstawowy WSiP
Język rosyjski Zybert M., Dąbrowska H. Nowyje wstrieczi podstawowy WSiP
Historia
i społeczeństwo
Janicka Iwona Poznać przeszłość. Rządzący i rządzeni. podstawowy Nowa Era
Matematyka Babiański Wojciech, Chańko Lech, Ponczek Dorota Matematyka 3  rozszerzony Nowa Era
Biologia Kaczmarek D., Zaleska-Szczygieł M.  Biologia 2. Seria: Odkrywamy na nowo. rozszerzony OPERON

 

 

KLASA  III

TECHNIKUM  ROLNICZEGO ORAZ  TECHNIKUM ŻYWIENIA  I  USŁUG  GASTRONOMICZNYCH

PODRĘCZNIKI  DO  PRZEDMIOTÓW  ZAWODOWYCH

 

ZAWÓD PRZEDMIOT AUTOR/AUTORZY TYTUŁ  PODRĘCZNIKA WYDAWNICTWO
technik rolnik Działalność gospodarcza
w rolnictwie
T. Gorzelany, W. Ane Prowadzenie działalności gospodarczej (podręcznik obowiązuje w kl. I, II, III) WSiP
technik rolnik Produkcja roślinna Zespół autorów Produkcja roślinna, podręcznik do nauki zawodu technik rolnik, cz. III REA
technik rolnik Produkcja zwierzęca Zespół autorów Produkcja zwierzęca, cz. II REA
technik rolnik Technika w rolnictwie Andrzej Kulka Technika w rolnictwie, cz. III REA
technik rolnik Spółdzielnie i grupy producenckie w warunkach gospodarki rynkowej Zespół autorów pod red. W. Boguty Spółdzielczość wiejska Krajowa Rada Spółdzielcza
technik żywienia
i usług gastronomicznych
Technologia gastronomiczna
z towaroznawstwem
Kmiołek Anna Sporządzanie i ekspedycja potraw
i napojów. Technologia gastronomiczna, cz. 1 i 2
WSiP (2013)
technik żywienia
i usług gastronomicznych
Przedsiębiorstwo gastronomiczne Gronatkowska A. Przedsiębiorstwo gastronomiczne. FORMAT AB
technik żywienia
i usług gastronomicznych
Działalność gospodarcza
w gastronomii
Górska-Warsewicz H., Sawicka B., Mikulska T. Gastronomia t. III. Działalność gospodarcza w gastronomii. WSiP, REA
technik żywienia
i usług gastronomicznych
Usługi gastronomiczne z obsługą konsumenta Kmiołek Anna Usługi gastronomiczne WSiP (2013)
technik żywienia
i usług gastronomicznych
Organizacja produkcji gastronomicznej i zajęcia praktyczne Kmiołek Anna Organizacja produkcji gastronomicznej. WSiP (2013)
technik żywienia
i usług gastronomicznych
Język obcy zawodowy -
j. angielski
Virginia Evans, Jenny Dodey, Ryan Hayley Cooking (podręcznik obowiązuje w kl. II i III) Express Publishing