Home » Aktualności » Konkurs Kulinarno-Edukacyjny „Da Vinci”

 
 

Konkurs Kulinarno-Edukacyjny „Da Vinci”

 

Uczniowie z naszej szkoły przystąpili do I edycji Konkursu Kulinarno-Edukacyjnego
„Da Vinci”, czyli jak wyglądałaby gastronomia, gdyby Da Vinci był kucharzem.

Tematem Konkursu jest przygotowanie 6 porcji dania głównego z fileta z łososia
i kiszonej kapusty, oraz dowolnych dodatków.

Etap I polegał na przygotowaniu potrawy, wykonaniu zdjęcia i przesłaniu zgłoszenia do Organizatora, pana Michała Markowicza  – nauczyciela przedmiotów zawodowych w Zespole Szkół Przemysłu Spożywczego w Kielcach.

Dwie uczennice z naszej szkoły, czyli Aleksandra Olender oraz Zuzanna Bandura z klasy II TŻiUG  zakwalifikowały się do finału wojewódzkiego, który odbędzie się 26 listopada 2019 r. w Kielcach.

InkedLista finalistów_LIs

Finał polega na przygotowaniu przez każdego uczestnika, który zakwalifikował się do tego etapu, 6 porcji tego samego dania konkursowego, którego receptura została zakwalifikowana. Jedną porcję na ekspozycję, pozostałe dla jurorów.

Skład jury:

Przewodniczący – Robert Sowa

4 Jurorów degustacyjnych:

Teo Vafidis

Giancarlo Russo

Patryk Kotarba

Jakub Steuermark

 

Gratulujemy i życzymy powodzenia w finale.

 

Brak komentarzy

Bądź pierwszy!

Skomentuj